Arjan Bentsink

Psycholoog Arjan Bentsink

Mijn naam is Arjan Bentsink, afgestudeerd Arbeids- en organisatie psycholoog (A&O psycholoog) en oprichter van Psychopraktisch. Het hoort bij mijn werk als psycholoog om nieuwsgierig te zijn naar mensen. Waarschijnlijk zult u ook willen weten wie ik ben? Ik zal kort mijn verhaal vertellen:

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Online-psycholoog-Arjan-Bentsink-200x300.jpg

Ik ben woonachtig in Winterswijk in de mooie Achterhoek. Naast mijn werk als psycholoog, vind ik het belangrijk voldoende tijd door te brengen met mijn partner en onze drie kids. Ik trek geregeld de hardloopschoenen aan voor een rondje door het prachtige buitengebied van Winterswijk. Daarnaast ben ik al meer dan 25 jaar muzikant bij muziekvereniging Excelsior Winterswijk. Gestart op trompet, maar bespeel nu al weer vele jaren de bastuba en sousafoon. Sinds maart 2009 mag ik mij trots voorzitter noemen van deze ambitieuze Muziekverenging. In deze rol vind ik het leuk om gezamenlijk, ambitieuze plannen te realiseren, zoals het organiseren van een Zandsculpturenfestival (50.000 bezoekers, 150 vrijwilligers) en een concertreis met het hele orkest en slagwerkgroep naar China.

Leidinggeven in het bedrijfsleven

Na het behalen van mijn MTS-opleiding, heb ik mijn dienstplicht vervuld als leidinggevende. Leidinggeven werd een rode draad in mijn verhaal. Ik heb management/ leidinggevende functies vervuld bij diverse werkgevers in de technische/ industriële sector. Van jong broekie leidinggeven aan een groep van 15 ervaren oude rotten, tot aansturing van complete productieafdelingen.

Carrière switch 

In mijn werk als leidinggevende, raakte ik er steeds meer van overtuigd dat organisatiedoelstellingen, in belangrijke mate bepaald worden door de individuele kwaliteit, inzet- en samenwerking van de medewerkers. Vanuit deze ervaring, en de overtuiging hier verbetering in te kunnen brengen, ben ik gestart met de HBO-opleiding Personeel en arbeid. In dit jaar kwam ik er al snel achter dat ik meer wilde. Aansluitend ben ik in deeltijd Arbeids- en Organisatiepsychologie gaan studeren aan de universiteit (OU).

Burn-out psycholoog; Mensen echt helpen door psychologie, praktisch toe te passen

Na het behalen van mijn “universitaire Master/Drs titel”, wilde ik graag mijn opgedane kennis en inzichten op een praktische manier gaan inzetten. Hiervoor ben ik in 2009 gestart met mijn eigen psychologenpraktijk; Psychopraktisch.

Vanaf het begin van mijn praktijk heb ik veel ervaring opgedaan met mensen met stress en burn-out klachten.  Het geeft heel veel voldoening om cliënten in relatief korte tijd weer te zien herstellen. Een belangrijke reden om me verder te ontwikkelen als burn-out psycholoog.

NIP, NOLOC en International register E-coach

Ik hecht groot belang aan de kwaliteit van mijn dienstverlening. Voortdurende ontwikkeling en toepassen van nieuwe werkwijzen- en inzichten vormen hiervan een belangrijk onderdeel. Ik ben lid/aangesloten bij- en werkt volgens de beroepscodes van het Nederlands Insitituut Psychologen (NIP) en de beroepsvereniging voor Loopbaanprofessionals (NOLOC) en het internationaal register van ecoaches en ecounselers (eCoachPro)

 Contact opnemen

Heb je een vraag, wil je jouw verhaal kwijt, of wil je je situatie bespreken?  Neem gerust contact op.

Ik nodig je graag uit om meer te lezen over mijn dienstverlening bij burn-out klachten, loopbaanvragen of organisatievraagstukken. Of lees de ervaringen van cliënten.