Conflicten

Bemiddeling bij arbeidsconflicten

Heb je een conflict op jouw werk? Is de situatie zo uit de hand gelopen dat je niet meer wilt of kunt werken? Het komt regelmatig voor dat werknemers zich dan ziekmelden of met tegenzin naar het werk gaan. Een conflict kan er dus voor zorgen dat je ziek wordt, maar het gebeurt ook andersom: ziekte kan leiden tot een conflict. Ben je langdurig ziek en zorgt dit voor problemen op jouw werk? Of bent je juist ziek thuis vanwege een conflict? Psychopraktisch kan je dan helpen. We zijn gespecialiseerd in bemiddeling bij conflicten.

Door jarenlange ervaring met het oplossen van arbeidsconflicten in verschillende bedrijven, haalt de A&O psycholoog Arjan Bentsink  snel de oorzaak boven tafel om daarna samen aan een oplossing te werken.

Onze aanpak bij arbeidsconflicten

Wanneer ik wordt betrokken bij de bemiddeling, plannen we snel een gesprek. We praten met de hulpvrager (werkgever of werknemer) over de huidige situatie, wat de oorzaak van het conflict is en wat de oplossing zou kunnen zijn. Daarna praat ik met de andere partij. Deze gesprekken zijn vertrouwelijk. Zonder jouw toestemming wordt er niks met anderen gedeeld. Als conflictbemiddelaar ben ik een objectieve ‘verslaggever’ , opgeleid als A&O psycholoog. Dit wil zeggen dat ik getraind ben om een goede, objectieve analyse te maken en geen partij te kiezen. De conflictbemiddelaar bespreekt de conclusies uit de gesprekken met beide partijen individueel. En als er voldoende basis is volgen hierop een- of meerdere “drie-gesprekken” onder leiding van mij als conflictbemiddelaar tussen werkgever en werknemer. In deze gesprekken wordt gewerkt aan oplossingen en het herstel van de wederzijdse relatie. Ook schrijf ik een verslag van de gesprekken, om afspraken te borgen en herhaling te voorkomen.

Waarom bemiddeling bij een arbeidsconflict?

  • Een conflict is natuurlijk erg vervelend. U wilt of kunt niet meer werken. Hier moet een oplossing voor komen. Bemiddeling is hier een goede manier voor.
  • Je kunt jouw verhaal kwijt bij een onafhankelijke conflictbemiddelaar. Hij heeft hier geen oordeel over, je kunt vertellen wat je kwijt wilt.
  • Je vergroot de kans dat het conflict wordt opgelost, zodat je weer aan het werk kunt.
  • Wanneer beide partijen er niet uitkomen, kan het wellicht het beste zijn om afscheid te nemen en op zoek te gaan naar ander werk. Psychopraktisch kan hierbij helpen, bijvoorbeeld met loopbaanadvies en onderzoek.

Resultaten

  • Herstel van wederzijdse vertrouwensrelatie
  • Terugdringen van kosten verzuim en energieverlies
  • Voorkomen van juridische kosten
  • Afspraken om herhaling te voorkomen

Meer weten?
Heb je vragen over onze bemiddeling bij arbeidsconflicten? We helpen je graag. Je kunt ons bellen op telefoonnummer 06-2435 0101 of mailen naar .

Lees ook over onze andere programma’s op het gebied van samenwerken en persoonlijke- en professionele ontwikkeling.