Pesten op het werk kost bedrijf veel geld

Een verkeerde aanpak van pesten op het werk kost een bedrijf zo’n 45.000 euro per jaar aan verzuim.

Roepen dat pesten op het werk ‘bij ons niet voorkomt’ of een gebrekkige uitvoer van pestprotocollen kosten bedrijven zo’n vier miljoen extra verzuimdagen per jaar. Per bedrijf komt dat neer op 45.000 euro per jaar verlies. Dat schrijft het Financieele Dagblad. Met deze cijfers, afkomstig van onderzoekinstituut TNO, kondigde minister Asscher begin juni de overheidscampagne tegen pesten op het werk aan.

Pesten op het werk

Veel bedrijven pakken pesten op het werk verkeerd aan, zeggen verschillende deskundigen in het artikel. Veel organisaties hebben protocollen voor pestgedrag, maar aan de uitvoering daarvan schort vaak genoeg. Zo zijn namen van vertrouwenspersonen bijvoorbeeld onvindbaar op intranet. Ook denken veel werkgevers dat pesten bij hun niet voorkomt of vinden dat hun medewerkers gewoon tegen een geintje moeten kunnen.
Ook worden pesterijen vaak de das omgedaan door de gepeste of de pester te ontslaan. Maar dat levert alleen maar een verschuiving van het probleem op: de pesters vinden wel weer een nieuw slachtoffer of na het weggaan van de pestkop, staat er een nieuwe op. Volgens ‘pestpsycholoog’ Bob van der Meer moeten organisaties de hele afdeling aanspreken, en dus ook verantwoordelijk maken.

Meeste kans op pesten

Bedrijven met een sterke hiërarchie en matige communicatie tussen afdelingen lopen het meeste kans op pestgedrag, zoals ziekenhuizen. Ook overheidsbedrijven, waar de hiërarchie met talloze projectcoördinatoren en sectoren waar veel met tijdelijke contracten of stagiairs werken, hebben meer kans. Pestende ambtenaren kunnen overigens gekort worden op hun salaris, maakte minister Plasterk onlangs bekend.

Pesten op het werk serieus nemen

Pesten op het werk heeft veel impact op de werknemer die gepest wordt en leid tot hoge kosten voor verzuim. Kortom alle reden om pesten serieus te nemen. Werk-psycholoog heeft ervaring met pesten op het werk, lees hier verder.

Deel deze pagina...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin