Risico op burn-out groter voor vriendelijke mensen

Risico op burn-out

“Wie aardig is voor anderen, heeft groter risico op burn-out klachten”. Met zijn nieuwe boek wil Swinnen niet de werkgever of de werkomstandigheden aanduiden als de boosdoener, wel wil hij middelen aanreiken om een burn-out tegen te gaan. ‘Ik constateer alleen dat een bepaalde categorie méér risico loopt op een burn-out’, zegt hij in Het Laatste Nieuws. ‘Mensen die het anderen naar hun zin willen maken, en hopen om hetzelfde terug te krijgen. Ze ‘pleasen’ in de verwachting dat anderen hen zullen bevestigen. Ze hebben in zekere zin al één van de kernsymptomen van burn-out: een laag zelfbeeld.

Vriendelijke mensen, nice people

Ook op zijn blog, stressmanagement.be, heeft Swinnen het regelmatig over aardige mensen. ‘Nice people hebben een grote behoefte aan bevestiging door anderen en daardoor juist blokkeren ze zelf het krijgen van de liefde het en geluk dat ze verlangen. Ze geven altijd maar en dragen zorg voor anderen. Ze hebben een haast ziekelijke neiging om goedkeuring van andere mensen te krijgen. Ze willen absoluut conflicten vermijden en willen altijd ‘politiek correct’ handelen’, schrijft hij daar. Ook heeft hij een verklaring waarom we vaak te vriendelijk willen zijn. ‘De meeste mensen hebben dit gedrag geleerd tijdens hun opvoeding en hun carrière. Om een burnout te vermijden, is volgens Swinnen vooral een sterk zelfbeeld nodig. ‘Werk aan je zelfbeeld, en laat dat niet van andere mensen afhangen’, zegt hij in Het Laatste Nieuws. ‘Creëer een intern referentiekader, geen extern. Bekijk wat je goed kan, en focus daarop. Kom op voor jezelf en weet waarvoor je staat. De bevrijding bestaat in het besef van: ik kan er zélf iets aan doen, ik ben niet afhankelijk van mijn omgeving’.

Bron: Nieuwsblad.be

Arjan Bentsink maakt in zijn methodieken als burn-out psycholoog, volop gebruik van bovenstaande inzichten. Het versterken van het zelfbeeld vormt een belangrijk aspect in het spoedig- en duurzaam reduceren van burn-out klachten. Voor meer informatie over de integrale aanpak van burn-out klachten volg deze link.

Deel deze pagina...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin