Werkstress aanpakken

Werkstress aanpakken; nieuwe campagne

Minister Asscher gaf op 13 mei het startsein voor een campagne om werkstress tegen te gaan. Stressklachten hebben een belangrijke functie. Het zijn de eerste signalen dat u teveel hooi op uw vork neemt. Het is belangrijk deze signalen niet te negeren en er iets aan te doen.

Werkstress

Op het werk helpt gezonde stress om goed te presteren. Het maakt je alert en helpt om geconcentreerd en efficiënt te werken. Als de klus geklaard is, neemt de spanning weer af. De stressreactie was tijdelijk en je lichaam en geest kunnen zich herstellen.

Maar wat als je teveel stress ervaart? Bijvoorbeeld doordat er in korte tijd veel gebeurt of het heel druk is. De stress stapelt zich op. Er is onvoldoende gelegenheid om tussentijds te herstellen. Dan is er sprake van ongezonde stress.

Stressklachten ervaren de meeste mensen als vervelend. Maar ze hebben een belangrijke functie. Het zijn de eerste signalen dat je te veel hooi op je vork neemt. Je lichaam waarschuwt dat je moet zorgen voor herstelmomenten om erger te voorkomen. Het is dan ook belangrijk om die signalen niet te negeren en er iets aan te doen.

Werkstress tips

Stress op je werk is meestal niet te voorkomen, zeker in deze tijd, “waarin meer moet met minder mensen”. Maar hoe ga je hier goed mee om? Hoe zorg je ervoor dat je stress kunt hanteren? Lees hier diverse tips die je kunnen helpen om werkstress beter te hanteren.

Heb je na het lezen van de tips vragen over werkstress? Neem gerust contact op met Arbeid- en organisatiepsycholoog Arjan Bentsink.