Ontwikkeladvies

Ontwikkeladvies: Subsidieregeling 2020 gestopt

Door de huidige coronacrisis hebben sommige bedrijven en sectoren het heel zwaar. Andere hebben het juist extra druk, en meer werknemers nodig. Om werkgevers én werknemers te helpen, heeft de het Ministerie van Sociale zaken een nieuwe subsidieregeling voor ontwikkeladvies in het leven geroepen.  Het maximaal aantal deelnemers is binnen een maand bereikt, de regeling is daarom per 02-09 beëindigd.

Met dit gesubsidieerde ontwikkeladvies ontdek je wat voor werk bij je past. Wat je nog zou willen leren én wat je mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt van nu. Zo kun je makkelijker een volgende stap zetten in de zoektocht naar werk waar je blij van wordt. Of dat nu in hetzelfde bedrijf is of juist heel ergens anders.

Ontwikkeladvies volgen kan nog steeds!

Psychopraktisch biedt, ook zonder subsidie, professionele loopbaanondersteuning / ontwikkeladvies. De kosten hiervoor komen dan voor eigen rekening. Psychopraktisch rekent hiervoor een aantrekkelijk particulier tarief.

Maar er zijn ook diverse andere manieren om financiële ondersteuning te krijgen. Zo zijn er werkgevers en vakbonden die een dergelijk traject ondersteunen. Ook O&O fondsen, die verbonden zijn aan een bepaalde sector of branche,  hebben hier vaak een regeling voor.

Ontwikkeladvies ook iets voor jou?

Ontwikkeladvies is nuttig als je:

  • op zoek bent naar een baan en wilt weten wat je mogelijkheden zijn
  • wel eens twijfelt of je huidige baan nog wel bij je past
  • wilt weten waar je mogelijkheden en kansen liggen in de toekomst
  • wilt weten of/welke studie of opleiding bij jou past, nodig is
  • niet goed weet hoe je in deze tijd een geschikte baan kunt vinden en hoe je moet solliciteren
  • Met plezier wilt (blijven) werken tot aan je pensionering

Met het Ontwikkeladvies kunnen verschillende onderwerpen aan bod komen. Denk bijvoorbeeld aan: arbeidsmarktpositie en arbeidskansen; sollicitatievaardigheden; omscholingsadvies; studieadvies; toekomstbestendigheid; carrière-switch; plan B maken voor eventueel baanverlies.

Dit zijn maar een paar voorbeelden. Het ontwikkeladvies is inhoudelijk altijd maatwerk en wordt afgestemd op jouw persoonlijke vraag!

Ontwikkeladvies Psychopraktisch Winterswijk Achterhoek Gelderland

Ontwikkeladvies, wat heb je eraan, wat levert het op?

Tijdens het Ontwikkeladvies krijg je een op maat gemaakt advies. Tijdens een drietal gesprekken, staan je persoonlijke kwaliteiten, behoeften, vragen, zorgen en kansen centraal. Na het volgen van het Ontwikkeltraject heb je een bruikbaar Ontwikkelplan dat je meer zicht geeft over wat de toekomst voor jou brengt. Hiermee krijg je een beter beeld van wat je wilt, kunt en wat jouw mogelijkheden zijn om te zorgen dat je prettig werkend je AOW-leeftijd kunt bereiken.

Ontwikkeladvies in Winterswijk, regio Achterhoek

Het ontwikkeladvies bestaat uit 3 gesprekken van circa 1,5 uur. Deze gesprekken worden gehouden in Winterswijk, regio Achterhoek. Het advies traject wordt ondersteund met de online arbeidsmarktscan van LDC. Hiermee krijg je objectief inzicht in jouw kansen en bedreigingen op de arbeidsmarkt in de regio. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van gevalideerde online loopbaantesten om helder inzicht te krijgen in jouw “wensen en mogelijkheden” Zie hiervoor de schematische weergave.

Ontwikkeladvies gratis, subsidie 2020 loopbaanadvies, Psychopraktisch lid Noloc

Positieve ervaringen met ontwikkeladviezen

Na meer dan 100 succesvol afgeronde trajecten, zijn mijn eigen ervaringen met het ontwikkeladvies (45+), en die van de deelnemers zeer positief. Deelnemers vertellen hier enthousiast over. Deelnemers hebben nieuwe inzichten opgedaan over zichzelf. Duidelijk inzicht gekregen in hun toekomstwensen, kwaliteiten, mogelijkheden, en (onvermoede) loopbaankansen. En deelnemers hebben vaak concrete, moedige, stappen gezet in hun loopbaan.

Vragen over ontwikkeladvies

Heb je nog twijfel of een vraag? Ben je benieuwd naar de kosten voor ontwikkeladvies? Heel begrijpelijk, neem gerust contact op.

Wil je meer weten over loopbaanprofessional/A&O psycholoog Arjan Bentsink of meer weten over de praktijk, kijk dan ook gerust verder op deze site.