Mijn verhaal

Arjan Bentsink

Mijn naam is Arjan Bentsink, afgestudeerd Arbeids- en organisatie psycholoog (A&O psycholoog) en oprichter van Psychopraktisch en POWR-mensenwerk. Het hoort bij mijn werk als Psycholoog om nieuwsgierig te zijn naar mensen. Waarschijnlijk zult u ook willen weten wie ik ben? Ik zal kort mijn verhaal vertellen:

Ik ben woonachtig in Winterswijk. Naast mijn werk als psycholoog, vind ik het belangrijk voldoende tijd door te brengen met mijn partner en onze drie kids. Ik trek geregeld de hardloopschoenen aan voor een rondje door het mooie buitengebied van Winterswijk. Daarnaast ben ik al meer dan 25 jaar muzikant bij muziekvereniging Excelsior Winterswijk. Ik ben begonnen op trompet, maar bespeel nu al weer vele jaren de bastuba en sousafoon. Sinds maart 2009 mag ik mij voorzitter noemen van Muziekverenging Excelsior Winterswijk.  In deze rol vind ik het leuk om ambitieuze plannen te realiseren, zoals het organiseren van een Zandsculpturenfestival (50.000 bezoekers, 150 vrijwilligers) en een concertreis met het hele orkest en slagwerkgroep naar China.

Werkervaring in het bedrijfsleven

Na het behalen van mijn MTS-opleiding, heb ik mijn dienstplicht vervuld als leidinggevende. Leidinggeven werd een rode draad in mijn verhaal.  Ik heb management/ leidinggevende functies vervuld bij diverse werkgevers in de technische/ industriële sector. Van jong broekie leidinggeven aan een groep van 15 ervaren oude rotten, tot aansturing van meerdere productie teams.

Motivatie om A&O psycholoog te worden

In mijn werk als leidinggevende, raakte ik er steeds meer van overtuigd dat organisatiedoelstellingen in belangrijke mate bepaald worden door de individuele kwaliteit, inzet- en samenwerking van de medewerkers.  Vanuit deze ervaring, en de overtuiging hier verbetering in te kunnen brengen, ben ik gestart met de HBO-opleiding Personeel en arbeid. In dit jaar kwam ik er al snel achter dat ik meer wilde weten. Aansluitend ben ik in deeltijd Arbeids- en Organisatiepsychologie gaan studeren aan de universiteit (OU).

Psychologenpraktijk Psychopraktisch: praktische werkervaring en hulpverlening

Na het behalen van mijn “universitaire Master/Drs titel”, wilde ik graag mijn opgedane kennis en inzichten op een praktische manier gaan inzetten. Hiervoor ben ik in 2009 gestart met mijn eigen psychologenpraktijk; Psychopraktisch.

Het is mijn belangrijkste professionele ambitie en -kwaliteit om (groepen) mensen te laten excelleren. In de afgelopen jaren heb ik veel organisaties en individuele cliënten uit de regio Enschede-Winterswijk-Doetinchem-Arnhem mogen adviseren en ondersteunen.

Arjan Bentsink is aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Daarnaast is Arjan Bentsink gecertificeerd als Internationaal E-coach. Ook is Arjan ingeschreven in het beroepsregister voor loopbaanprofessionals (Noloc).

Wil je weten wat Arjan voor jou kan betekenen? Lees hier verder voor aanvullende praktijkinformatie. Of lees wat anderen schrijven over Arjan Bentsink